Обявяват присъдата на Берлускони за секс с малолетна

Обявяват присъдата на Берлускони за секс с малолетна | StandartNews.com

Милано. Днес съдът трябва да обяви дали признава за виновен Силвио Берлускони по обвинението, че е платил за секс с непълнолетно момиче и е използвал властта си, за да покрие случая. Присъда от 6 години затвор заплашва бившия италиански премиер, ако вината му бъде потвърдена.

Делото продължава вече две години и може да има тежки политически последици. Ако Силвио Берлускони влезе в затвора, това може да застраши новоизбраното правителство на Енрико Лета и стабилността в страната. 

Процесът привлече общественото внимание към разточителните секс-купони, вихрещи се в милиардерската извънградска вила на Берлускони, докато той беше премиер, през 2010 г. 

76-годишният политик е обвинен в това, че е платил за секс с тогава 17-годишната екзотична танцьорка Карима Ел-Махруг, а след това е използвал властта и позицията си, за да я освободи от ареста два дни по-късно, когато полицията я е задържала за дребна кражба. 

Берлускони отрича всички обвинения и твърди, че преследването е предизвикано от леви политически опоненти. Относно разюзданите секс-купони в мазето на луксозната му вила, той ги нарича елегантни вечери, на които гостенките актриси и танцьорки изпълнявали шоу бурлеска. 

Делото се гледа от тричленен състав, където всички съдии са жени. Ако бъде осъден, Берлускони няма да влезе направо в затвора, тъй като има право да обзалва на две инстанции, преди присъдата му да стане окончателна и да влезе в сила. 

Не се очаква нито Берлускони, нито Карима Ел-Махруг да присъстват на обявяването на присъдата. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай