Обявиха бедствено положение в Тексас

Обявиха бедствено положение в Тексас | StandartNews.com

Българите в щата: Никога не е било толкова страшно

Американският президент Барак Обама подписа декларация, с която обяви бедствено положение и заповяда евакуация за районите в Тексас, поразени от бури и наводнения, съобщи Ройтерс. В декларацията, разпространена от Белия дом, се казва, че властите смятат да отворят федералния резерв, за да помогнат на гражданите, бизнес организациите и държавните органи да се възстановят след стихийното бедствие.

Броят на потвърдените смъртни случаи в резултат на бурите и наводненията в щатите Тексас и Оклахома през последната седмица достигна 28, съобщи АП. Онзи ден бе разпознат трупът на 73-годишен мъж в Тексас. С това общият брой на потвърдените смъртни случаи вече е 24 в южния щат Тексас и 4 в съседния Оклахома, по на север. 12 души в Тексас се водят за изчезнали, но де факто са смятани за загинали. Обилните дъждове там продължиха и днес.

Българите във втория по големина щат - Тексас, са ужасени и не знаят вече какво да чакат, съобщава телевизия BiT. "Беше много страшно. Както слиза колата надолу, фаровете се потопяват във водата", разказва Анна Торпоманова от Хюстън. Днес вечерта тя се готви за нови бедствия и нова порция обилен дъжд. "Имаме наше езерце в задния двор. То също преля. Никога не е било толкова страшно", добавя Александра Нол от град Сегин, който се намира на около 30 мили от Сан Антонио.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай