Обявиха смъртта на голяма фигура на "Хамас"

Убит е в израелски удар в Бейрут

Обявиха смъртта на голяма фигура на "Хамас" | StandartNews.com

Тежък удар за екстремистите в Близкия изток.

Заместник-ръководителят на политбюро на "Хамас" е убит в израелски удар в Бейрут, потвърди ислямисткото движение.

Това става след публикации в израелски медии и "Ройтерс" за експлозия по офис на "Хамас" в ливанската столица.

Ливанска медия също съобщи, че израелски дрон е поразил офис на "Хамас" в южно предградие на Бейрут (записано в някои западни медии като "Дахия" или "предградие"), където се е смятало, че се намира Ал Арури. Според ливанската държавна новинарска агенция са убити общо четирима души при нападението, пише dnevnik.bg.

Кореспондент на телевизия "Ал Маядийн" говори за ликвидирането на шестима души. Телевизията разпространи кадри от последствията при удара (във вграденото съобщение в платформата Х, бившата "Туитър", все още се казва, че причината не е известна).

Салех ал Арури е сред основателите на въоръженото крило на "Хамас", бригадите "Ал Касам". Заместник-председател на групировката бе от 2017 г., когато бе извършена цялостна смяна на ръководството.

Ликвидирането му е в момент на повишено напрежение по израелско-ливанската граница и засилване на обстрела, който започна с началото на войната на Израел и "Хамас" на 7 октомври.

Атаките през границата се извършват от ливанската проиранска организация "Хизбула", чиито обекти бяха и на прицел на израелски удари на територията на Ливан от началото на тази седмица. Ал Арури представляваше "Хамас" на среща с лидера на "Хизбула" Хасан Насрала непосредствено след началото на войната.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай