Обвиниха германски политик в плагиатство

Обвиниха германски политик в плагиатство | StandartNews.com

Обвиниха пореден германски политик в плагиатство. Бившият външен министър на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, който е и член на социалдемократическата партия (ГСДП), е изправен пред обвинения в плагиатство в академичен труд. Това съобщава Reuters. Подобни твърдения вече доведоха до оставките на двама министри от кабинета на Меркел, посочва още агенцията.

Университетският преподавател Уве Каменц твърди, че е намерил 500 места с прилики на докторантурата на Щайнмайер от 1991 г. с около 100 други източника, пише седмичното списание Focus.

Щайнмайер е един от шестимата високопоставени социалдемократи, които ще ръководят коалиционните преговори с Меркел. Той оглавява парламентарната група на ГСДП в Бундестага. Политикът обаче отхвърли обвиненията и увери, че е готов докторската му дисертация да бъде преразгледана от университета наново.

Министърът на образованието Анете Шаван подаде оставка през февруари, след като беше лишена от докторската си титла от университета в Дюселдорф заради "систематично и целенасочено" преписани части, напомня Ройтерс. По същата причина се оттегли от поста си и популярният министър на отбраната Карл-Теодор цу Гутенберг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай