Обръчът се стяга. Новите мерки в Европа

Редица страни правят още ограничения

Обръчът се стяга. Новите мерки в Европа | StandartNews.com

В някои страни в Европа влизат в сила нови ограничения. Правителството в Португалия разпореди нощните клубове и барове да затворят врати, а хората да работят от къщи от 27 декември поне до 9 януари.Целта е да се контролира разпространението на COVID-19 по време на празниците. Премиерът Антониу Коща обяви също, че за настаняване в португалски хотели ще се изисква отрицателен тест за коронавирус. Властите ще ограничат събиранията на открито на групи до 10 души в новогодишната нощ.

Австрия затяга мерките. Заведенията от днес ще затварят в 22, а не в 23 часа. Правилото ще бъде в сила до 31 - ви декември.

" Ще намалим работното време на заведенията.Всичко ще започне на 27 - ма декември ", обяви Катарина Райх, ръководител на кризисния център за COVID-19.

От 27-ми декемри Дания затяга мерките по границите си.Пристигащите в страната, които нямат разрешение за пребиване в държавата, са задължени да показват тест за коронавирус независимо от ваксинационния им статус. PCR тестът трябва да е направен не по-късно от 72 часа преди влизането в Дания, а бързият антигенен тест не по-късно от 48 часа.

Във връзка с ограничаване на разпространението на коронавируса властите в Чехия също налагат от 27-ми декември задължителен PCR тест за всички пристигащи граждани в страната. Той трябва да бъде направен до 72 часа преди влизане в Чешката република, като новото изискване няма да се прилага при пътници, които са си поставили бустерна доза ваксина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай