Обама ще представи новите мерки за сигурност на гражданите

Обама ще представи новите мерки за сигурност на гражданите | StandartNews.com

Предприетите от американското правителство мерки за гарантиране сигурността на гражданите, ще представи в телевизионно обръщение днес президентът на Съединените щати Барак Обама, съобщава БНР. Очаква се той да представи и последни данни около разследването на атаките в Калифорния преди дни, при които загинаха 14 души и да говори за терористичната заплаха в по-широк план, съобщават информационните агенции, позовавайки се на изявление на говорителя на Белия дом - Джош Ърнест.

В рамките на продължаващото разследване след атаките в Сан Бернардино, рано тази сутрин бе претърсен домът на приятел на един от нападателите, но повече подробности засега не се съобщават.

ФБР разследва масовата стрелба като терористичен акт.

Президентът Барак Обама заяви, че Съединените щати няма да бъдат тероризирани, признавайки същевременно опасността групировки като "Ислямска държава" да насърчават хората да извършват терористични нападения:

Напълно е възможно тези двама нападатели да са били радикализирани и да са участвали в терористични мрежи за извършване на атентати. И, ако се окаже така, ще се открои още повече заплахата, върху която се фокусираме от години - насилнически и екстремистки идеологии да привличат за целите си обикновени хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай