Обама помилва две пуйки

Традицията за Деня на благодарността е от 1963 година

Обама помилва две пуйки | StandartNews.com

Барак Обама "помилва" снощи две пуйки на традиционна годишна церемония в Белия дом. Щатският президент обяви, че иска да даде на пернатите втори шанс в навечерието на американския празник Деня на благодарността, за който печената пуйка е задължителна на трапезата, съобщи Асошиейтед прес.

Съпроводен от дъщерите си Саша и Малиа, Обама махна с ръка над пуйките Коблър (Обущар) и Гоблър (Пуяк)  в знак, наподобяващ благословия и помилване. Осемнайсеткилограмовите птици, формално предназначени за празничната трапеза на президента, са от щата Вирджиния. Те ще бъдат пратени в имението "Майнт Върнън" на Джордж Вашингтон, където ще се присъединят към помилваните миналата години пуйки Либърти (Свобода) и Пийс (Мир).

Хората казват, че животът е пълен с втори шансове и този месец съвпада в голяма степен с това чувство, каза Обама, намеквайки за преизбирането си за втори мандат, пише БТА.

Началото на традицията президентите да помилват живота на пуйките, дарени им от американския народ за Деня на благодарността, е положено през 1963 г. от Джон Ф. Кенеди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай