Обама обявява мерките срещу Ислямска държава

Обама обявява мерките срещу Ислямска държава | StandartNews.com

Ню Йорк. Днес ще стане ясен планът на САЩ срещу Ислямска държава. Президентът Барак Обама ще представи мерките на специална пресконференция.

"Ще представя план за действие. Смятам да убедя страната, че ще се справим със заплахата Ислямска държава", каза Обама след като се върна от срещата на върха в Уелс. Във вторник той е провел среща с лидерите на Конгреса и е обсъдил стратегията срещу терористите с тях.

Американски части няма да бъдат изпратени на суша, а по-скоро ще има повече въздушните удари, са част от действията.

91 на сто от американците смятат, че Ислямска държава представлява сериозна заплаха за жизнените интереси на САЩ. Това показва изследване на "Вашингтон пост" и ABC по повод терористичната организация. 71% от анкетираните пък са подкрепили въздушните удари, които армията нанася от един месец в Ирак, а 65 на сто отговарят, че искат разширяване на ударите към Сирия.

По-голямата част от американците бяха против удари срещу Сирия преди една година, припомня изданието. И изтъква, че тези нови нагласи на американците ще позволят на Обама по-свободно да говори за необходимостта от военна операция при обявяването на плана на Белия дом за справяне с „Ислямска държава".

Републиканците и демократите в Конгреса пък са категорични, че организацията трябва да бъде унищожена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай