Обама на обяд в ресторант за бързо хранене

Обама на обяд в ресторант за бързо хранене | StandartNews.com

Президентът на САЩ Барак Обама и вицепрезидентът Джо Байдън обядваха в ресторант за бързо хранене. Те бяха забелязани да вървят пеша от Белия дом до близко заведение за сандвичи от веригата „Тейлър Гурме". По този начин те показаха солидарността си с федералните служители, които бяха изпратени в принудителен неплатен отпуск. Това съобщи Ройтерс.

„Уолстрийт джърнъл" цитира анонимен служител от администрацията на Обама, който заяви следното: „Ние печелим. За нас няма значение, колко ще продължи затварянето на федералните служби, защото е важен само крайният резултат". Преди да поръча сандвич със салам, американският президент коментира остро изказването пред журналистите, които нахлуха в претъпкания ресторант.

„Никой не печели, когато семействата нямат сигурност дали ще получат заплата или не. Докато хората са не са на работа, никой не печели", обясни Обама. Той получи курабийка с австралийски орехи като подарък за сметката, която направи в заведението.

„Преди да поръчам, искам да кажа, че част от причината да сме тук е, че умираме от глад, а тук храната е страхотна. Другата обаче е, че точно сега заведението предлага 10 процента намаление за федералните служители, които са в неплатен отпуск", каза още Обама.

От „Тейлър Гурме" предлагат безплатна храна за федерални служители, но не допускат членове на Конгреса. Ненадейният обяд в заведението за бързо хранене е петата публична изява на  Барак Обама, която е свързана с бюджетната криза в САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай