Обама към Лондон: Не излизайте от ЕС

Обама към Лондон: Не излизайте от ЕС | StandartNews.com

Президентът на САЩ Барак Обама призова Великобритания да остане в ЕС на фона на кампанията за предстоящия референдум за членството. Вчера той пристигна на тридневна визита в страната и лично поздрави кралица Елизабет II за 90-ия й рожден ден, който бе в четвъртък.

В интервю за в. "Дейли телеграф" Обама призова британците да гласуват за оставане в ЕС на предстоящия референдум за членството през юни. Той посочи, че членството в ЕС е увеличило влиянието на страната по света. Според Обама на Лондон ще е по-лесно да се справи с предизвикателства като тероризма, ако остане член на общността.

Обама и съпругата му Мишел посетиха вчера кралица Елизабет II в двореца Уиндзор за обяд, който обаче остана извън досега на медиите. Двамата кацнаха с хеликоптер близо до замъка, а кралицата и съпругът й ги посрещнаха лично. Принц Филип дори сам шофираше кралската лимузина, а двете семейства демонстрираха приятелски отношения. По случай рождения ден на кралицата семейство Обама са й подарили албум с колекция от снимки от срещите й с президенти на САЩ.

В късния следобед започна срещата на Обама с премиера Дейвид Камерън, към която по-късно трябваше да се присъединят и министри и други официални лица. Те тряваше да обсъдят ситуацията в Либия, Сирия и Ирак и борбата с "Ислямска държава". За вечерта бе планирана вечеря с принц Уилям и съпругата му Кейт и принц Хари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай