Обама: Атентатът е малодушен акт на терор

Обама: Атентатът е малодушен акт на терор | StandartNews.com

Вашингтон. Президентът на САЩ Барак Обама за първи път определи експлозиите в Бостън като „акт на терор". Той заяви, че атентатите по време на маратона в Бостън са „малодушен акт на терор", като добави, че все още не е ясно кой точно стои зад атаката.

Веднага след атентатите се работеше по няколко версии, включително и тази, че американец в лошо психично здраве може да е организирал атаката. Веднага след инцидента президентът на САЩ Барак Обама се въздаржа от определението за терористична атака. По-късно днес обаче той заяви: 

"Това е ужасен и малодушен акт. Всеки път бомби са използвани срещу невинни цивилни, това е акт на терор", каза Обама в изявление от Белия дом.

"Все още не знаем кой е извършителят на това нападение или защо, дали е било планирано и извършено от терористична организация, чуждестранна или наша, или е било акт на отмъстителен човек", допълни още той.

"Ние знаем това – американският народ отказва да бъде тероризиран. Посоченото от мен пред вас е каквото знаем. Знаем, че са взривени бомби. Знаем, очевидно, че са нанесли тежки щети. Ние не знаем кой ги е направил. Все още не знаем мотива. Така че, всичко останало към момента е спекулация", каза още Барак Обама.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай