Новите най-скъпи градове за живот

Пандемията пренареди класацията

Новите най-скъпи градове за живот | StandartNews.com

Нови изследвания установиха, че в момента Цюрих и Париж са най-скъпите градове в света на пандемията, надминавайки дори Сингапур и Осака. Според тях двата европейски града са стигнали до върха в списъка поради нарастването на стойността на швейцарския франк, както и на еврото.

"Пандемията на коронавируса доведе до обезценяване на щатския долар, докато западноевропейските и северноазиатските валути се увеличиха, което доведе до промени в цените и услугите", казва Упасана Дут, представител на „Worldwide Cost of Living“. И добавя: "Азиатските градове традиционно доминират в тази класация през последните години, но пандемията промени света.".

За да намерят необходимите им данни, изследователи, работещи по списъка, сравняват цените от 138 артикула в 130 града. Така нареждат в класацията на десетте най-скъпи градове в света към момента съответно Цюрих, Париж, Хонгконг, Сингапур, Тел Авив, Осака, Женева, Ню Йорк, Копенхаген и Лос Анджелис.

В миналогодишните класации превес по скъпотия имаше Хонгконг, а в подредбата на някои от тях попадаха както някои австралийски и канадски градове, така и столицата на Великобритания Лондон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай