Нови разкрития за атентата в Москва

Появи се нов запис

Нови разкрития за атентата в Москва | StandartNews.com

Месец преди терористичната атака в концертната зала "Крокус сити хол" - терористичната групировка "Ислямска държава" е публикувала видео със заплахи срещу Русия. То е билo разпространено на 18 февруари от Telegram канал, свързан с джихадистите. Изтоковедът Руслан Сюлейманов споделил с Министерството на отбраната в Москва преведен откъс от видеото на арабски език, в което представители на "Ислямска държава“ осъждат Русия, съобщава УНИАН.

В този откъс гласът зад кадър осъжда руснаците за отношението им към талибаните.

Русия хвърли тежко обвинение! Кой е виновен за терора в Москва

"Сред онези, които се опитваха да установят връзки на приятелство с талибаните, бяха руски престъпници, които сеят хаос на земята. Те нахлуха в домовете на мюсюлманите и стигнаха до крайности, като се биеха и ги разселваха в различни части на земята", се казва в разпространения запис.

Медведев със смразяващ призив след клането край Москва

След това видеото показва съобщение от член на "Ислямска държава“, който се взривява близо до руското посолство в Кабул през 2022 година. Най-малко осем души загинаха тогава, припомня медията. След това видеото продължава с пусна песен на руски: "Скоро, много скоро ще се пролее кръв".

Нови разкрития за извършителите на атентата в Москва

Освен това САЩ, Индия и Китай също са обвинени в подпомагане на талибаните. Според Сюлейманов всички тези държави са мишени за "Ислямска държава".

Извънредни новини от Путин за терора в Москва

"Това не е нищо повече от пропагандно видео. Нямаше директни заплахи, изявления, че ИДИЛ готви атака срещу Русия - нямаше такива неща", коментира експертът, цитиран от "Фокус".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай