Нова трагедия в Русия. Има загинал и ранени

Какво се случи

Нова трагедия в Русия. Има загинал и ранени | StandartNews.com

Вград Вязма, Смоленска област, се срути Панинският надлез, в момент в който по него са минавали камиони и леки автомобили.

Един човек е загинал, петима са ранени, предава ТАСС. Движението на влаковете в участъка е спряно. Оттам минава основният транспортен коридор между Русия и Беларус.

За срутването на надлеза е образувано наказателно производство.

Главното управление на руското Министерство на извънредните ситуации за региона обяви, че сигнал за инцидента е подаден в 16:32 московско време.

Надлезът се е срутил върху железопътните релси, които са повредени. По време на инцидента на мястото не е имало влакове, но на моста е имало коли и камиони.

От Областната дирекция на руското Министерство на извънредните ситуации съобщиха, че е починала жената, която е била в кола. Шофьорът на камион е в тежко състояние, пише "Вести".

Централната районна болница на Вяземск съобщи, че общо шестима души са ранени, четирима от тях са хоспитализирани. Двама са на амбулаторно лечение, сред които и дете.

По актуализирана информация от Главна дирекция на Министерството на извънредните ситуации броят на хоспитализираните в лечебни заведения е нараснал на петима, един от тях - шофьорът на камиона, е в тежко състояние.

На мястото на инцидента са изпратени четири възстановителни влака за разчистване на релсите, а в "Руски железници" е създаден оперативен щаб. Над 130 души са участвали в отстраняването на последствията от срутването.

Следствената дирекция за Смоленска област образува наказателно дело по факта на извънредното положение. Около 8,8 хиляди души останаха без газ заради срутването на надлеза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай