Нов екшън в Червено море, гърмят ракети

Има ли пострадали

Нов екшън в Червено море, гърмят ракети | StandartNews.com

Източник: EPA/БГНЕС

Британската агенция за морски търговски операции (UKMTO) e получила информация за две ракети, избухнали във води близо до кораб край йеменското пристанище в Аден, съобщава "Ройтерс".

Посочва се, че корабът и екипажът са в безопасност и не са докладвани щети.

Агенцията допълва, че корабът продължава към следващото си пристанище и коалиционните сили реагират, пише news.bg.

При отделен инцидент днес UKMTO съобщи, че е получила сигнал за инцидент с кораб на 60 морски мили от пристанището на Червено море в Худейда, където хусите са предприемали нападения срещу плавателни съдове.

От средата на ноември подкрепяните от Иран бунтовници хуси в Йемен, които контролират най-гъсто населените региони на страната, многократно атакуваха с дронове и ракети търговски кораби.

Те твърдят, че действията им са в отговор на военната кампания на Израел в Газа. Атаките на хусите разтърсиха глобалното корабоплаване, като принудиха няколко компании да прекратят курсовете си в Червено море и вместо това да изберат по-дългия и скъп маршрут около Африка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Mass
преди 3 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи