Нигерия тръгва в нова посока. Неочаквано решение за транспорта

инвестиция в железопътни линии

Нигерия тръгва в нова посока. Неочаквано решение за транспорта | StandartNews.com

Народността Игбо организира форум, който  призова президента на Нигерия Бола Тинубу да одобри започването на ремонтни дейности по изоставените източни железопътни линии, предаде нигерийската новинарска агенция НАН. 

Според групата ако железниците бъдат ремонтирани, това ще доведе до разцвет на икономическата дейност и ще увеличи транспортната система в региона, особено движението на стоки и услуги от южната и югоизточната част на страната към северните части на Нигерия.

Окечуку Обиоха, председател на форума, каза това в изявление, предоставено на Нигерийската новинарска агенция. 

Според него няма равнопоставеност и справедливост към хората от Югоизточните райони на страната. 

В изявлението се отбелязва, че от времето на правителството на Олусегун Обасанджо до правителството на Бухари всички други железопътни линии са били довършени, и дори са били пуснати нови в експлоатация.

Поради занемареното  състояние на жп линиите в региона, престъпници вече свалят релсите по всички коловози, без да оставят и помен от някогашната жп линия.

В съобщението се добавя, че някогашните железопътните линии сега са заети от треви и храсти.

В изявлението се цитират думите на Обиоха: „Затова се обръщаме към президента Тинубу да се притече на помощ на хората от региона, тъй като железопътните линии се нуждаят от неотложно внимание“, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай