Най-малко 14 терористи са убити край Куманово

Най-малко 14 терористи са убити край Куманово | StandartNews.com

Намерени са труповете на 14 души, тяхната идентичност ще бъде съобщена допълнително. Не е изключено да има още загинали сред терористите. Това каза говорителят на македонското МВР Иво Котевски след приключването на полицейската операция в района на Куманово, цитиран от БГНЕС.

Според него, силите на реда са неутрализирали една от най-големите терористични групи. Петима души са били организатори на нападението, а трима от тях вече са се предали. Котевски твърди, че лидери на тази групировка са Мохамед Красничи, по-известен като командир Малишев, Мирсад Ндрецай – командир Нато, Сами Уксини, Бег Ризай и Деме Шеху.

Котевски уточни, че и петимата са граждани на Косово и са известни като организатори на терористични групи в региона. Котевски обяви, че е открито и голямо количество оръжие. До момента са задържани над 30 терористи, основно македонски граждани, но има и един албански. Те нямали в себе си документи за самоличност и са влезли на територията на страната в началото на месеца.

При сраженията с групировката в Куманово загинаха 8 македонски полицаи, а 37 са ранени. Полицията извършва следствени действия в района.

Премиерът Никола Груевски похвали участвалите в акцията. "Това не е македонско-албански конфликт, а битка на онези, които не пожелават нищо добро на държавата. Това вреди на всички", каза още той. Според него "полицейската операция е била извършена по един високопрофесионален начин с прояви на висок патриотизъм и героизъм от страна на служителите на реда".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай