Най-новият лозунг в САЩ: Не критикувай, финансирай

Американски сенатор разкритикува Бил Гейтс, че само критикува, а струва 103 млрд. долара

Най-новият лозунг в САЩ: Не критикувай, финансирай | StandartNews.com

Сенаторът от Тексас Тед Круз порица основателя на корпорацията Microsoft Бил Гейтс за критиката му на решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да спре финансирането на Световната здравна организация (СЗО), предаде АП.

Агенцията отбелязва, че Круз не е пропуснал да напомни, че Гейтс „струва“ 103 милиарда долара и би могъл лично да финансира организацията.

Круз заяви, че бизнесменът има достатъчно пари, за да осигури 400 милиона долара, които САЩ ежегодно дават на СЗО и да продължат финансирането за още 257 години, ако не е доволен от призива на президента.

Преди това Гейтс нарече решението за изтегляне на средства от здравната организация по време на пандемията COVID-19 "опасно", казвайки, че страната се нуждае от СЗО "сега повече от всякога".

Междувременно стана ясно, че фондацията на Бил и Мелинда Гейтс  ще даде още 150 милиона долара за борба с новия коронавирус, предаде ДПА.

"Международната общност трябва да разбере, че докато COVID-19 е някъде, трябва да действаме все едно е навсякъде", каза Бил Гейтс, съпредседател на фондацията и основател на "Майкрософт".

С обещаните вчера средства, фондацията е поела ангажимент да даде общо 250 милиона долара за борба с пандемията.

Новите средства ще бъдат използвани за проучвания в сферата на диагностицирането, терапията и ваксините, както и за усилията за борба с разпространението на болестта в по-бедните страни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай