Навлиза ли Израел в следваща фаза на войната

Поредица от атаки

Навлиза ли Израел в следваща фаза на войната | StandartNews.com

Израелската армия отново атакува стотици позиции на палестинската групировка "Хамас", докато разгръщаше сухопътните си операции в Ивицата Газа, съобщиха израелските военни, цитирани от ДПА.

През изминалото денонощие изтребители са бомбардирали повече от 450 цели, включително командни центрове, наблюдателни пунктове и площадки за изстрелване на противотанкови ракети, съобщиха Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) в "Телеграм".

Израелските бойни части са атакували терористични клетки, които са се опитали да извършат нападение и да изстрелят противотанкови ракети.

Израел навлиза в следващата фаза на войната си срещу "Хамас" в Газа по въздух, суша и море, заяви говорителят на ЦАХАЛ Даниел Хагари във видеозапис, публикуван в платформата "Екс" (доскоро "Туитър"). "Сухопътните операции в северната част на Ивицата Газа продължават.

Продължаваме да преминаваме през етапите на войната съгласно плана. Постепенно разширяваме сухопътната дейност и обхвата на силите си в Ивицата Газа", каза по-късно той в актуализирано съобщение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай