Навални преди полета: Имам право да съм у дома

Качил се е последен на борда

Навални преди полета: Имам право да съм у дома | StandartNews.com

 

Самолетът на авиакомпания „Победа“ с опозиционния руски политик Алексей Навални, който се лекуваше след отравяне с новичок в Германия, излетя от Берлин за Москва, предава телевизионният канал „Дождь“.

Навални и жена му -Юлия, са се качили на борда в последния момент. Закарали са ги в самолета с полицейска кола. Журналисти са успели да му зададат няколко въпроси на входа на мащината.

Чувствам се гражданин на Русия и имам пълното право да се върна у дома, казал Навални, цитиран от „МБХ медиа“.

Самолетът се очаква да кацне на летището в Москва „Внуково“. Привърженици на Навални обявиха, че ще се го посрещнат на аеропорта. От сутрина там дежурят полицески служители. В сградата се пускат само заминаващи, залата за посрещане е затворена, предава каналът.

Медиа МБХ съобщава още, че на летището вече са задържани юриста на фонда за борба с корупцията Любов Собол, заедно с още двама активисти. По-рано се появи информация, че е задържан и брата на Навални – Олег, но тя не беше потвърдена.

В същото време от "Внуково" обещаха, че достойно ще посрещнат самолета от Германия. В Twitter "Внуково" се появи съобщение, че тази година летището отбелязва 80-годишен юбилей и „много е видяло и преживяло“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай