НАТО: Поддържаме контакт с Турция

НАТО: Поддържаме контакт с Турция | StandartNews.com

"НАТО е в близък контакт с Анкара и следи последните развития, след като членът на Алианса Турция свали руски изтребител над границата със Сирия. Ние сме в контакт с турските власти", заяви представител на организацията, цитиран от БГНЕС.

По-рано Турция заяви, че ще проведе консултации с НАТО и ООН заради сваления руски самолет край границата й със Сирия, заявиха от кабинета на премиера Ахмет Давутоглу.

Видеоклип, публикуван в турските медии, показва как димящият самолет, за който в последствие беше потвърдено, че е руски, пада отвъд планинско възвишение на няколко километра от границата с Турция. Според туркменски източници, цитирани от в. „Хюйриет", самолетът е паднал в близост до палатки в село Ямади в провинция Латакия в близост до границата с Турция, където в момента се намират туркмени.

Двамата пилоти са били видени да се приземяват с парашути, допълват източниците. Единият пилот вече е бил задържан от туркменски сили в региона, докато другият все още се издирва. От Москва обаче заявиха, че съдбата на пилотите все още е неизвестна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай