Натискат Меркел да маха карантината

Расте броят на критичните и объркани хора в Германия

Натискат Меркел да маха карантината | StandartNews.com

Броят на критичните и съмняващи се гласове расте, а с него и объркването сред хората в Германия. Оценките за сегашната ситуация с коронавируса са твърде противоположни.

Особено активен в това отношение е министър-председателят на Северен Рейн-Вестфалия Армин Лашет, който явно е загрижен за критичното състояние на икономиката, коментира Дойче Веле.

Броят на новите инфекции започна да намалява - за последните 24 часа (до 29. 4) има 1304 нови случая, с което общият брой стигна 157 641. Починали от коронавирус до момента са 6115 души.

Расте и натискът срещу канцлерката Ангела Меркел за разхлабване на карантината. Меркел, която следва съветите на основния експерт по вирусология Кристиан Дростен от берлинската клиника "Шарите", се беше изказала против прекалено настоятелните искания за бързо отваряне на училищата и детските градини.

Как точно и на коя дата учениците ще се върнат в училище - ще решава всяка федерална провинция сама за себе си. Германските власти съобщиха, че не очакват пътуванията в чужбина да станат възможни преди средата на месец юни.

Някои политици от кабинета предупреждават за опасен поврат в настроенията на хората. Дочуват се все повече критики срещу карантината, в социалните медии, където доскоро се водеха балансирани и обективни дебати, постепенно избуяват радикални мнения.

Въпросът, който мнозина наблюдатели сега си задават е, дали Меркел няма да се огъне под този засилващ се обществен натиск.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай