Наши футболисти се оказаха в епицентъра на кървавия екшън в Гвинея

В състава на представителния тим на страната е левият бек на "Ботев" Па Конате и бивш играч от "Берое"

Наши футболисти се оказаха в епицентъра на кървавия екшън в Гвинея | StandartNews.com

Известен в България футболист се оказа в епицентъра на кървавия военен преврат в Гвинея, който доведе до отлагането на световната квалификация на националния отбор на страната срещу Мароко. Двубоят трябваше да се проведе днес от 19:00 часа.

В състава на представителния тим на Гвинея е левият бек на Ботев Па Конате, който остана неизползвана резерва при равенството 1:1 с Гвинея Бисау на 1 септември. В състава на „националните слонове“ са бившият футболист на Берое Ибрахима Сори Конте и братът на Пол Погба – Флорентен.

Превратът е воден от полковник Мамади Дамбуджа. Метежниците свалиха правителството, задържаха президента Алфа Конде и завзеха властта в страната.

Националният отбор на Мароко беше блокиран в хотела си и нямаше информация дали ще бъде допуснат да напусне гвинейската столица Конакри. Футболистите и треньорът Вахид Халилходжич признаха, че се чувстват уплашени, тъй като в коридорите на сградата се чува стрелба.

„Мачът беше отложен. Може би ще се играе в Мароко, но нямаме никаква информация. През целия ден се чува стрелба в хотела и се страхуваме. Чакаме разрешение да напуснем Гвинея. За момента сме блокирани в стаите си“, призна Халилходжич пред френският в. „Екип“.

Рано тази сутрин все пак мароканските национали се успели да излетят от Гвинея, след като и ФИФА е оказала помощ в преговорите. За момента обаче няма яснота дали и кога играчите на Гвинея, сред които Па Конато, Ибрахима Сори Конте и Флорентен Погба ще може да напуснат Конакри и да се върнат в клубните си отбори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай