Наши евродепутати до екшъна, Бареков репортерства

Паника в Европарламента, лягат по земята, крият се в столовата

Наши евродепутати до екшъна, Бареков репортерства | StandartNews.com

Няколко български евродепутати се оказаха в епицентъра на кървавия атентат в Брюксел, а Николай Бареков написа цял репортаж във Фейсбук. Веднага след екшъна сградата на Европейския парламент, която е близо до базара, където беше открита стрелба, беше затворена и никой нямаше право да влиза или да излиза във връзка с информацията за стрелба в града, съобщи в Туитър евродепутатката Ева Кайли, цитирана от ДПА. Пресслужител от Европарламента, който  е бил на мястото разказа, че е избухнала паника, а хората налягали по земята. Евродепутатът Момчил Неков заяви в "Туитър", че е в безопасност и очаква бързо ситуацията да се нормализира. За bTV той коментира, че е блокиран в ресторант. „Няма никакво движение навън. Беше казано на служителите да намалят осветлението, вратите са заключени. Усеща се напрежението”, допълни Неков. Неговият колега Андрей Ковачев заяви пред bTV, че част от българските евродепутати са напуснали сградата на парламента преди инцидента. Блокираните им колеги се намират в столовата на сградата, там е върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност – Федерика Могерини.

След като написа във Фейсбук, че минути преди стрелбата е бил на коледния базар Бареков публикува и гневен коментар в социалната мрежа. 

"Кой да повярва!? Само минути, след като бяхме тук в центъра на Страсбург на Коледния базар с колеги от Европарламента, стана зловещ атентат! Десетки ранени след стрелба. Беше пълно с весели хора, деца, семейства, християни, празнуващи предколедните дни преди Рождество. Купих подаръци за децата, миришеше на канела, сладки и греяно вино и точно зад гърба ни става този ужас.... само минути след като се върнахме в сградата на парламента. Засега един убит и няколко ранени! Разбирам, че е ранен колега евродепутат от Италия. Ужасяващо.

 

 

Само минути след като бяхме тук в центъра на Страсбург на Коледния базар, избухна стрелба,написа Николай Бареков

Беше въпрос на време. Използват струпването на хора, на парламент, на най-светлия християнски празник...Нека горят в Ада! Съболезнования за жертвите, дано ранените се възстановят успешно. Точно зад гърба ми на селфито ми с елхата стана и атентата. Бяхме там часове и миг преди да се случи. Атентаторът е избягал. Мерките за сигурност бяха повърхностни. Слава Богу, поне превозни средства не допускаха. Сега всичко е блокирано. Европарламентът е затворен неясно докога. Хората са пленници вътре. Били са няколко атентатори и всички са избягали. Инструкциите са никой да не излиза оттам, където е в момента".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай