Нарушиха примирието в Украйна

Нарушиха примирието в Украйна | StandartNews.com

Киев. Край на примирието в Украйна. То удържа почти 30 часа, след което проправителствени части край Мариуопол са били подложени на артирелийски обстрел. Двете страни се обвиняват взаимно за това кой първи е нарушил договорката.

Тази сутрин отново е имало обстрел в Донецк. Очевидци твърдят, че от украинския град се е издигал гъст дим. Под обстел е било летището в украинското населено място, което е под контрола на украинските сили. Боевете са концентрирани в наблизо намиращ се военен комплекс, съобщават бунтовници.

Украинската армия е изпратила подкрепление към град Горловка, стана ясно от силите на бунтовниците в Източна Украйна. Те уточняват, че в Дебалцьово, който се намира на изток от Горловка, са пристигнали 32 танка. Отделно 15 самоходни зенити установки са били изпратени в Артьомовск. Към там е заминало и друго оръдие - седем ракетни комплекса „Точка-У", шест установки „Град" и една установка „Смерч", съобщи "Фокус".

Към Мариупол ще бъдат изпратени допълнителни войски, каза по-рано днес украинският вътрешен министър Арсен Аваков. Той е обяснил, че украинските сили се опитват да укрепят града, в който през нощта е имало размирици.

Железопътната станция Еленовка, недалече от Мариупол, е била обстреляна, обявиха от самопровъзгласилата се Донецка народна република. В следствие на това е повреден пътят, а двама граждани са били ранени.

Под обстрел е бил и пропускателен пункт на изхода на град Мариупол. Нанесени са щети на няколко сгради, а един военнослужещ е бил ранен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай