Нарендра Моди назначи министър на йогата

Нарендра Моди назначи министър на йогата | StandartNews.com

Индийският премиер Нарендра Моди назначи министър на йогата в основна реконструкция на правителството, което има за цел ускоряване на реформите, започнали с идването му на поста през май тази година.

Сред новоназначените, Моди е назначил и министър, който ще отговаря за традиционната медицина и лечителските практики като аюрведата, йогата, унани, сидха и хомеопатията. Моди е строг вегетарианец и убеден привърженик на йогата, която практикува всекидневно.

През септември индийският премиер, който е хиндуистки националист, настоя ООН да обмисли учредяването на Международен ден на йогата. Тогава той заяви пред Общото събрание на ООН, че йогата "дава възможност да откриеш в себе си чувството за единство със света и природата". И по време на посещение в САЩ, на срещата си с Барак Обама, индийският премиер описа с хвалебствени думи древното индийско учение.

Тази неделя индийският премиер говори на световен конгрес по аюрведа - древна система за здравни грижи и лечение. Моди заяви, че "йогата е световно призната от хората, които искат да живеят без стрес и са избрали холистичния подход към здравето си", който приема човека като органична цялост. Аюрведата ще се радва на същото признание, "ако бъде представяна правилно, като начин на живот", увери индийският премиер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай