Напрежението расте! Фон дер Лайен с остро предупреждение

2024-а ще бъде решаваща година, заяви председателят на ЕК

Напрежението расте! Фон дер Лайен с остро предупреждение | StandartNews.com

Източник: БТА

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди днес, че геоикономическата нестабилност се е превърнала в "новото нормално явление" в международните отношения и че това напрежение ще продължи да нараства, предаде "Франс прес".

"2024-а ще бъде решаваща година. Експертите очакват по-нататъшно нарастване на икономическото напрежение - от Червено море до Тайванския проток", каза Фон дер Лайен на конференция в Хамбург за климата. "Това означава и по-чести прекъсвания на веригите за доставки и по-голяма нестабилност на енергийните пазари. Международната конкуренция се засилва. Това е новото нормално състояние и ние трябва да живеем с него", добави тя.

Зачестяващите екстремни метеорологични явления означават, че европейците трябва да "обединят усилията си както никога досега", особено при постепенното отказване от изкопаемите горива и декарбонизацията на икономиките си.

Фон дер Лайен защити Зеления пакт на ЕС, който предоставя "ясна визия за превръщането на Европа в първия климатично неутрален континент в историята". Тя добави, че Зеленият пакт осигурява "необходимата сигурност при планирането, която инвеститорите от цял свят търсят", за да развиват възобновяеми енергийни източници.

Този документ е екологичната пътна карта на Европейската комисия, която обхваща преобразуването на голям брой сектори, за да се гарантира, че ЕС ще постигне неутралност по отношение на климата до 2050 г. В рамките на този план за климата, много от чиито текстове все още се договарят, селскостопанският раздел, който планира да затегне екологичните разпоредби, предизвиква недоволството на фермерите, отбелязва АФП, пише БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Mass
преди 3 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи