Сряда,

Напрежение! Русия разполага страховити оръжия

От: Редактор -
1009
Напрежение! Русия разполага страховити оръжия
A
A
A

Русия прехвърли в Беларус ракетно-оръжейни системи за противовъздушна отбрана „Панцир-С“. Това се прави в рамките на проверка на силите за реакция на Съюзната държава, съобщиха от руското министерство на отбраната, предава NOVA.

„Поделенията на руските въоръжени сили, участващи в проверката на силите за реакция на Съюзната държава, продължават да се предислоцират в Република Беларус. Друг военен ешелон достави на гарата за разтоварване ракетно-оръжейни системи за противовъздушна отбрана „Панцир-С“ на Източния военен окръг“, казаха от министерството.

От видеозаписа на Министерството на отбраната става ясно, че, пристигналата в Беларус дивизия на системите "Панцир-С" включва 12 бойни машини, всяка от които може да носи 12 зенитни ракети в транспортно-пускови контейнери.

От Министерството на отбраната уточниха, че след разтоварване, личният състав ще се отправи към посочените райони, където ще оборудва позиции и ще заеме учебно-бойно дежурство в рамките на Единната регионална система за противовъздушна отбрана на Беларус и Русия.

 


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com