Цакат ни с надписи "български фашистки окупатори"

ВМРО-ДПМНЕ са недоволни от умерения тон на Зоран Заев по отношение на България

Цакат ни с надписи "български фашистки окупатори" | StandartNews.com

Водачът на опозиционната в Северна Македония партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски обяви, че когато дойде на власт, първото нещо, което ще направи, ще бъде да смени историческите надписи, които премиерът Зоран Заев иска да махне, за да няма надписи "български фашистки окупатор", пише "Слободен печат".

Аз съм подготвен, веднага когато те свалим с народа, да поправим всички твои исторически и противозаконни грешки. Връщането на надписите, които отразяват истинската историческа истина, които Заев ще смени, ще бъде сред първите грешки, които ще поправим, заяви в съобщение Мицкоски.

От опозиционната партия са недоволни от умерения тон на премиера Зоран Заев по отношение на историческите спорове с България. Според ВМРО-ДПМНЕ министър-председателят, "за да угоди на българите", е готов и да премахне обучението по история в основните училища. Те определят това като срам за държавата.

Оглавяваната от Християн Мицкоски партия призова за оттегляне на новата концепция за образованието и за незабавно представяне на съдържанията, които са отхвърлени, и на тези, които остават в учебната програма. От ВМРО-ДПМНЕ искат също широки обществени дебати, в които да бъдат включени всички значими фактори - институции, институти и учени, за да не се случи така, че "македонската история да бъде отнета от македонското бъдеще".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай