Наказателна операция! Г-7 поряза най-милото на Русия

Нови санкции срещу агресора

Наказателна операция! Г-7 поряза най-милото на Русия | StandartNews.com

Нови санкции срещу агресора Русия. Страните от Г-7 порязаха най-милото на Путин – диамантите. Най-богатите държави обявиха забрана за директен внос на руски диаманти от 1 януари, съобщи Sky News.

След това на 1 март ще последват ограничения за непряк внос на скъпоценните камъни, обявиха членовете на групата на седемте в изявление в сряда вечер.

Г-7 обсъжда различни планове за забрана на руските диаманти от техните пазари от няколко месеца. Обединеното кралство, което е член, вече обяви своя собствена забрана през май.

Изявлението последва виртуална среща на лидерите на Г-7 по-рано в сряда, която включваше Володимир Зеленски. Лидерите потвърдиха своя "непоколебим“ ангажимент да подкрепят борбата на Украйна срещу руската инвазия.

Те също така обявиха, че са обещали да продължат да ограничават "износа на всички артикули, които са критични за военната и промишлена база на Русия“.

"Ние ще работим за по-нататъшно ограничаване на използването на международната финансова система от Русия за продължаване на нейната война в Украйна“, се казва в изявлението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай