Наказаха лошо руснаците! Какви коли купуват

Причината е много очаквана

Наказаха лошо руснаците! Какви коли купуват | StandartNews.com

Все повече руснаци са принудени, макар и неохотно, да купуват коли, произведени от китайски компании и предлагани на високи цени, тъй като повечето западни автомобилни производители напуснаха страната след военната инвазия в Украйна, пише Ройтерс.

Китайските марки "Хавал" (Haval), "Чери" (Chery) и "Джийли" (Geely) в момента съставляват почти 40 на сто от всички нови автомобили, продадени в Русия, по данни на консултантските компании "Аутостат" (Autostat) и Пе Пе Ка (PPK). През януари-февруари 2022 г. тези китайски модели са представлявали по-малко от 10 на сто от новите коли, закупени в Русия.

След напускането на автомобилни гиганти като "Рено" (Renault), "Нисан" (Nissan) и "Мерцедес" (Mercedes), китайските автомобилостроители навлизат все по-широко на руския пазар.

На този фон не са малко руснаците, които смятат, че качеството на някои китайски автомобили е по-ниско от това на западните им конкуренти, отбелязва Ройтерс.

Експертите от автомобилната индустрия смятат, че производителите на коли от Китай трябва да подобрят репутацията си, въпреки че пазарният им дял в Русия нараства, предаде БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай