На фона на обстрела в Украйна: Зеленски пристигна при Байдън

Важни разговори във Вашингтон

На фона на обстрела в Украйна: Зеленски пристигна при Байдън | StandartNews.com

Украинският президент Володимир Зеленски пристигна във Вашингтон, за да проведе разговори за осигуряване на повече американски оръжия, като заяви, че "противовъздушната отбрана" е приоритет за Киев, докато Москва удря Украйна с поредния си ракетен обстрел.

Зеленски ще проведе разговори с президента Джо Байдън при второто си посещение в САЩ по време на руската инвазия. Преди разговорите Русия удари градове в цяла Украйна с ракетен обстрел.

"Днес във Вашингтон се провеждат важни преговори. Противовъздушната отбрана за Украйна е сред най-важните въпроси", заяви Зеленски в Telegram при пристигането си от Ню Йорк. "Повече въздушна отбрана, повече подкрепа за украинските войници на фронтовата линия."

Зеленски заклейми "масираната" атака на Москва през нощта, при която загинаха няколко души в южния град Херсон и бяха ранени много хора в различни региони.

"Повечето от ракетите бяха свалени. Но само по-голямата част, не всички", каза Зеленски, цитиран от БГНЕС.

Той благодари на онези държави, които са "предоставили на Украйна противоракетни системи."Работим, за да се отървем напълно от терористичния потенциал на Русия. Трябва да стигнем до този резултат", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай