Мъжът на Пугачова го закъса. Кои са забранените гласове в Русия

Руснаците няма да гледат и слушат дузина известни рок и рап изпълнители

Мъжът на Пугачова го закъса. Кои са забранените гласове в Русия | StandartNews.com

Руснаците няма да гледат Максим Галкин и да слушат още дузина известни рок и рап изпълнители. Правителство извади специален списък със забранените гласове в Русия.

Забраната включва и концертни изяви, не само медийно представяне, твърди "Агенция Медия", предава "Марица". Заповедта не се оповестява официално, но се изпраща до организатори на концерти. Един от тях е съобщил на изданието за решението на властите и е предоставил копие от разпореждането. Друг от участниците от изброените групи, общувала със собственик на московски бар, който е получил списък с нежеланите певци, че музиката им не трябва да се пуска в заведението. Имената на тези хора се пазят в тайна, за да не бъдат подложени на репресия.

Списъкът със звезди, които повече няма да бъдат разрешени в Русия, включва обичани от руснаците изпълнители като Борис Гребеншчиков, Светлана Лобода, Макс Барских, Вера Брежнева, Иван Дорн, рапърите Noize MC и Oxxxymiron, и дори Максим Галкин. Под забрана са и някои групи като Anacondaz, "Нерви", "2Маши" и др.

За изпълнителите, включени в декларацията, която трябва да бъде подписана, става ясно, че има и други ограничения, които се налагат на изпълнителите, организаторите на концерти, промоутъри и импресарии. Например: забранено е изпълнителите и групите да използват символиката на каквато и да е чужда държава, включително Украйна; забранено е използването на символи на организации, признати за екстремистки; забранено е всякакво споменаване на войната дори при спазване на изискването да се нарича "специална операция". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай