Мъж с моторна резачка излезе срещу мерките

Той се е опитал да нахлуе в сградата на парламента

Мъж с моторна резачка излезе срещу мерките | StandartNews.com

Словенец, недоволен от въведените ограничителни мерки заради коронавируса, се е опитал да нахлуе в сградата на парламента в Любляна с моторна резачка, викайки "Писна ми от локдауна!", съобщава сръбската телевизия РТС, цитирана от dir.bg

Служители на охраната са успели да спрат гневния мъж на главния вход. Никой не е пострадал при инцидента и той не е повлиял на работата на парламента, който в този момент обсъждал искането за оставка на председателя Игор Зорчич, съобщи СТА.

От полицията потвърдиха, че са били повикани във връзка с този случай към 19 часа снощи и че нарушителят е арестуван.

">

От понеделник влязоха в сила нови ограничителни мерки в страната. Влизането в Словения е разрешено само за хора, които докажат, че се преболедували Covid-19 най-малко преди 3 седмици или най-много преди 6 месеца.

Влизането в страната е разрешено и за тези, които представят документ за ваксинация срещу коронавирус най-малко 7 дни след поставянето на втора доза ваксина на Пфайзер/Бионтех или най-малко 14 дни след поставяне на ваксина на Модерна. При ваксинираните с АстраЗенека трябва да са минали най-малко 21 дни след поставянето на първата доза.

За словенските граждани са забранени пътувания в страни от т.нар. червена зона, а влизането в Словения от тези държави е разрешено само с негативен PCR тест или доказателство за ваксинация или преболедуван COVID-19.

Новите правила за влизане и излизане от страната се отнасят за всички държави от червената зона.

Тези мерки ще бъдат в сила най-малко до 12 април, между другото и заради великденските празници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай