Мъск предизвика Путин на дуел. Ще се бият ли?

Бизнесменът попита Кремъл дали властите са съгласни за двубоя

Мъск предизвика Путин на дуел. Ще се бият ли? | StandartNews.com

Американският бизнесмен Илон Мъск предизвика руския президент Владимир Путин на бой . Той публикува изявление в профила си в Twitter .

„С това съобщение предизвиквам Владимир Путин на дуел - един срещу друг. Залогът е Украйна“, написа бизнесменът. В последващ пост той се обърна и към официалния рускоезичен акаунт на Кремъл. Мъск попита дали властите са съгласни двамата да се бият. Пресслужбата на Кремъл не отговори на публикацията му.

Тя обаче беше коментирана от ръководителя на държавната корпорация Роскосмос Дмитрий Рогозин . На страницата си в Twitter той цитира произведението „Приказката за папата и неговия работник Балда“ на поета Александър Пушкин. „Ти все още си млад, слаб да се състезаваш с мен; това би било просто загуба на време. Първо изпревари брат ми “, написа Рогозин, цитиран от Лента ру.

По-рано на днес Мъск разкри , че компаниите му Tesla и SpaceX са изправени пред инфлационен натиск. Той отбеляза също, че не само неговият бизнес е изправен пред такъв проблем.

Мъск често публикува провокативни публикации в акаунта си в Twitter. На 18 февруари беше съобщено, че предприемачът сравнява канадския премиер Джъстин Трюдо с фюрера на Третия райх Адолф Хитлер. Преди това той се пошегува и с бизнесмена Джеф Безос заради отхвърлянето на иска на неговата компания Blue Origin от съда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай