Мохамед Али починал от септичен шок

Мохамед Али починал от септичен шок | StandartNews.com

Мохамед Али е починал в резултат на септичен шок по "неустановена естествена причина". Това обяви говорителят на семейството Боб Гънел, без да съобщи повече подробности, посочва ТАСС.

Али, който пое последен дъх вчера, ще бъде погребан на 10 юни в родния си град Луисвил, щата Кентъки, уточнява Франс прес.

Надгробно слово ще произнесат бившият американски президент Бил Клинтън, журналистът Брайън Гъмбел и актьорът Били Кристъл, каза говорителят на пресконференция в Скотсдейл, Аризона.

Церемонията ще се предава на живо по интернет. Семейството на боксьора, превърнал се в легенда, ще се събере на частна церемония в четвъртък.

74-годишният бивш световен шампион по бокс за професионалисти в тежка категория бе приет болница в четвъртък с дихателни проблеми. Последните си часове Мохамед Али е прекарал обграден от близките си. Години наред Али се бореше с болестта Паркинсон, припомня Дарик. 

Боксовата легенда Мохамед Али почина на 74-годишна възраст в болница във Финикс, САЩ. Новината беше съобщена от семейството му.

Освен с трите си титли в тежка категория от 1964, 1974 и 1978 година, Касиус Клей, както е истинското име на Мохамед Али, след като приема исляма, е познат и като един от най-запалените борци за правата на афроамериканците в САЩ.

Някои свързват развиването на болестта на Паркинсон с големия брой удари в главата, понесени от Али в рамките на кариерата му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай