Мистерията се заплита! Тялото на Навални изчезна

Убийството на Алексей бе планирано, каза майка му Юлия

Мистерията се заплита! Тялото на Навални изчезна | StandartNews.com

Мистерията около смъртта на руския опозиционер Алексей Навални се заплита! Тялото на Алексей Навални изчезна от моргата, където официално се съхраняваше, съобщиха от екипът му, докато майка му Юлия пристигна тази сутрин в бруталната наказателна колония ИК-3 Полярен вълк.

Адвокатът на Навални, който днес пристигна в град Салехард, с майката на руския опозиционер, се е обадил на номера на моргата и му било казано, че "тялото на Алексей не е в моргата", пише Daily Mail.

Семейството на Алексей Навални днес потвърди, че най-известният руски опозиционен лидер е мъртъв и поиска от Русия незабавно да предаде тялото на семейството му, предаде Ройтерс.

Навални, 47-годишен бивш адвокат, изпадна в безсъзнание и почина вчера след разходка в наказателната колония "Полярен вълк" в Харп, на около 1900 км североизточно от Москва, където той излежаваше присъда, съобщиха от затворническата служба.

Говорителката на Навални Кира Ярмиш заяви, че майката на Навални Людмила е получила официално съобщение за смъртта му.

"Настояваме тялото на Алексей Навални да бъде предадено на семейството му незабавно", заяви Ярмиш.

Досега изявлението на затворническата служба от вчера е единственото официално съобщение за смъртта на Навални.

Ярмиш, пишейки в социалната мрежа "Екс", заяви, че служител на затвора е казал, че тялото на Навални е било откарано в Салехард, град в близост до затворническия комплекс, от руски специалисти, които извършвали "проучване".

Служител на единствената морга в Салехард обаче заяви пред Ройтерс, че тялото на Навални все още не е пристигнало.

"В Салехард имаме една единствена морга", каза той. "Не съм получавал никого, никакви тела... никакви документи."

Запитан дали тялото може да е пристигнало преди да започне смяната му в 8 ч. сутринта, служителят отговори: "Никой не ми е предал нищо. Мисля, че ако такова тяло ни беше доставено, щях да бъда уведомен веднага."

Алексей Навални беше убит, каза майката на Алексей. По руския опозиционен канал "Дъжд" тя заяви, че убийството му е било планирано.

Междувременно руското опозиционно издание "Медуза" съобщи, че в затворническата колония в Харп са казали на майка му Юлия, че той е починал от синдрома на внезапна смърт, предаде Епицентър.бг.

"Когато адвокатът и майката на Алексей пристигнали в колонията днес сутринта им казали, че причината за смъртта на Навални е синдрома на внезапна смърт", пише в социалните мрежи директора на Фонда за борба с корупцията Иван Жданов (б.р. - основан от Навални).

Но на говорителката на опизионера Кира Ярмиш съобщили друга версия в следствието на близкия до затворническата колония град Салехард. Следователите й казали, че причината за смъртта на Навални не е установена. Ярмиш цитира адвоката на Навални, на когото от Следствения комитет обяснили: причината за смъртта не е установена, взета е повторна хистологична експертиза. "Очевидно е, че те лъжат и правят всичко, за да не предадат тялото на близките", смята Кира Ярмиш.

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай