Мистерията падна. Пентагонът проговори за военния министър на САЩ

Ще има ли оставка?

Мистерията падна. Пентагонът проговори за военния министър на САЩ | StandartNews.com

Пентагонът вече разкрива подробности за тайната хоспитализация на министъра на отбраната Лойд Остин, съобщава Voice of America (VOA). Той е бил лекуван от рак на простатата в края на декември, според медицинските служители в Националния военномедицински център "Уолтър Рийд". На 1 януари е постъпил по спешност в интензивното отделение на болницата заради инфекция след операцията.

"Инфекцията му е изчистена. Той продължава да се подобрява и ние очакваме пълно възстановяване, въпреки че това може да бъде бавен процес", каза генерал-майор Пат Райдър, прессекретар на Пентагона. 

Говорителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби заяви, че Остин е казал на президента за заболяването си едва във вторник, повече от две седмици след процедурата през декември и осем дни след като е бил откаран в болницата на 1 януари. "Никой в Белия дом не е знаел, че министър Остин има рак на простатата до тази сутрин", посочва Кърби. 

На 2 януари Остин прехвърля правомощията си на своя заместник без обяснение. В продължение на три дни екипът на Остин не уведомява Байдън или заместник-министъра на отбраната Катлийн Хикс за хоспитализацията на Остин. Пентагонът не съобщава на обществеността, че Остин е бил в болница в продължение на четири дни, предава VOA. "Признаваме, че трябва да свършим по-добра работа, когато става въпрос за здравето на министъра", каза прессекретариатът  на Пентагона.

Някои републикански законодатели вече призовават за оставката на Остин. Но Райдър заяви, че това няма да се случи, тъй като Остин не планира подобни действия. Белият дом засега застава зад министъра, заявявайки че той се ползва с пълното доверие на президента.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Мария
преди 3 месеца

Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички боклyци от тялoто: пapaзити, токcини, отпадъци и възстановява тялото. Съветвам всички да преминат курса, няма да съжалявате. това е лекарството--- https://e.vg/clean

Откажи