Мистерия удавил ли се е синът на Янукович (ОБЗОР)

Мистерия удавил ли се е синът на Янукович (ОБЗОР) | StandartNews.com

Украински медии обявиха смъртта му, в Москва отричат

Синът на бившия украински президент Виктор Янукович се е удавил на езерото Байкал. Тази новина гръмна вчера в украински медии, малко по-късно бе отречена от руските власти, а след това приближен на бившия президент потвърди информацията. Според украинските медии Виктор Янукович-младши е участвал в спортно състезание на езерото. Той се возел заедно със свои съотборници в микробус, който потънал под леда. В разрез с правилата групата отишла на леда с колата, за да прави снимки. Другите се спасили, но Янукович не успял.

Сайтът "Левый берег" първи съобщи за нещастния случай, позовавайки се на четири източника. "Сред загиналите и пострадалите няма човек с фамилия Янукович", посочи обаче представител на спасителната група пред ТАСС. Той уточни, че инцидентът е станал на 20 март. От неговите думи става ясно, че шестима души са пътували в микробуса и шофьорът се е удавил. Говорителят отбеляза, че "самоличността на всички, които са били в микробуса, е установена", но службата няма разрешение да обяви имената им.

Други медии съобщиха, позовавайки се на руското министерство на извънредните ситуации, че загиналият е Виктор Алексеевич Давидов, който е на същата възраст като сина на Янукович. В късния следобед вчера украинският депутат Нестор Шуфрич потвърди гибелта на Янукович-младши. "Трагично загина Виктор Викторович Янукович. Загина така, както и живя - зад волана на автомобила", написа във Фейсбук Шуфрич, който бе един от най-приближението хора на бившия президент в Партията на регионите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай