Министър изгоря за бясно шофиране

Прибраха му книжката

Министър изгоря за бясно шофиране | StandartNews.com

Консервативният финансов министър на Австрия Магнус Брунер изгоря за бясно шофиране. Той е лишен от шофьорската си книжка за един месец, след като е бил хванат да превишава разрешената скорост зад волана на своя министерски автомобил, съобщи министерството му във вторник.

51-годишният Брунер е карал BMW с повече от 50 км в час над ограничението на скоростта от 80 км/ч в близост до западния град Дорнбирн в родната му провинция Ворарлберг, когато полицията го е спряла в събота сутринта. Това съобщи финансовото министерство, потвърждавайки статия в местния вестник "Ворарлбергер нахтрихтер" (Vorarlberger Nachrichten).

"На път за частно събитие министърът на финансите Магнус Брунер не забеляза временно ограничение на скоростта", се казва в изявление на ведомството, което отказва да посочи скоростта, с която той се е движел, пише Ройтерс.

"Финансовият министър съжалява за този инцидент и се извинява за него", добавя министерството.

Въпреки че австрийските министри имат шофьори, те могат да управляват своите служебни автомобили за частна употреба.

Едномесечното отнемане на книжката е наказанието за превишаване на ограничението на скоростта с повече от 50 км/ч в Австрия, с изключение на градовете, където се прилага за нарушения на повече от 40 км/ч.

Преди година Брунер беше приет в болница с нараняване на главата след инцидент с електрически скутер във Виена, който според него е причинен от невнимание при извършване на завой.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай