Милионерите решиха! Ето къде е раят на Земята

Кой е градът с най-благоприятни условия за парите им

Милионерите решиха! Ето къде е раят на Земята | StandartNews.com

Супербогаташи вече решиха окончателно къде е най-добре да живеят.

Близо 830 души с ултрависока нетна стойност (милионери с активи над 30 млн. USD) живеят в Дубай, сочат данните на Residential Real Estate 2023, публикуван от изследователската група Altrata в сътрудничество с Wealth-X и Realm. Сред тях 66,7% са избрали Дубай замясто, където да се установят постоянно, като са закупили имот, в който пребивават постоянно, а 33,3% са закупили жилище като допълнително жилище.

Профилът на милионера купил имот в емирството. 90% от цялата извадка милионери са мъже и 9% са жени. 60,9% са направили богатството си сами, 36,2% са наследили активи и са продължили да ги развиват, а 2,9% просто са получили щедро наследство. 1,4% от цялата извадка притежават частни самолети, а 0,7% притежават яхти.

„За инвеститорите луксозният сегмент е много обещаващ: присъствието на добре известно име и луксозен хотел в проекта означава специално ниво на комфорт и ви позволява да увеличите цената на квадратен метър жилище с 30% или дори 40%. Това привлича купувачи, които търсят висока възвръщаемост на инвестицията“, отбелязват местни анализатори.

„Дубай днес е едно от най-обещаващите места за правене на бизнес, така че изборът на млади, фокусирани върху развитието на собствения си бизнес, инвеститори със свръхвисоки капитали е обясним. Те просто виждат потенциала и искат да бъдат не само част от него, но и двигател“, заключават анализатори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай