Международни наблюдатели пристигнаха за референдума в Крим

Днес е ден за размисъл

Международни наблюдатели пристигнаха за референдума в Крим | StandartNews.com

Симферопол. Международни наблюдатели пристигнаха в Крим ден преди референдума за присъединяването му към Русия, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на думи на директорът на Европейския център за геополитически анализи Матеуш Пискорски.

 

В състава на мисията от Европейски институт за наблюдение на демокрацията и изборите влизат 30 души, обясни Пискорски. И уточни, че ще посетят всички райони на Крим, за да проследят как върви подготовката за референдума.

 

Наблюдателите са представители на Полша, Австрия, Франция, Германия, Белгия, България, Унгария, Гърция, Италия и Латвия. Сред тях има депутати от Европейския парламент, членове на националните парламенти на европейски държави, както и водещи европейски експерти по международно право и известни правозащитници.

 

"От 00.00 часа днес настъпи т. нар. ден за размисъл. Всякаква агитация днес и в дена на референдума е категорично забранена. Обръщам се към всички обществени организации и медии да се въздържат от агитации", съобщи по-рано днес председателят на комисията за подготовка на референдума Михаил Малшев.

 

Дори ако Крим се отдели от Украйна и се присъедини към Русия, от това ще изгубят кримчаните и руснаците, но не и народът на Украйна. Това предаде УНИАН, цитирайки статия на директора на Центъра за изследване на постиндустриалното общество Владислав Иноземцев, поместена Тhe Washington Post. Той посочва още, че в средносрочен план присъединяването на Крим може да струва на Москва до 20 милиарда евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай