Петък,

Меган отряза Чарлз! Какво става на Острова

От: Редактор -
12021
Меган отряза Чарлз! Какво става на Острова
A
A
A

Напрежението в английския кралски двор очевидно продължава. 

Съпругата на принц Хари, херцогинята на Съсекс Меган Маркъл няма да присъства на коронацията на крал Чарлз III, поради неудовлетвореността от усилията на кралския двор в борбата срещу расизма, съобщава "Дейли телеграф".

Настоящият монарх, който тогава беше престолонаследник и носеше титлата принц на Уелс, написал писмо до херцогинята, в което изразява съжаление, че трябва да се сблъскват с расизма в общуването с кралското семейство.

В това интервю за Си Би Ес херцогинята на Съсекс спомена, че роднините на съпруга й са загрижени за цвета на кожата на нероденото й дете. Тя не каза кой точно е направил подобни изказвания.

Според изданието настоящият монарх е единственият висш член на кралското семейство, който се е свързал с нея след скандалното интервю.

Според вестника Меган Маркъл тогава благодари на престолонаследника за писмото му и каза, че няма да обвинява конкретен представител на кралското семейство в расизъм, а само иска да привлече вниманието към проблема с "несъзнателните предразсъдъци". В същото време, както добавя вестникът, тя все още смята тези изявления за расистки.

Източник подчерта, че кореспонденцията е протекла в "топъл тон", но не е довела до "намаляване на напрежението" между страните. В резултат на това една от причините за отсъствието на Меган Маркъл на коронацията е нейното недоволство от реакцията на кралския двор към подхода за борба с проявите на расизъм, посочва вестникът.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com