Медведев с отровна атака, кой го вбеси

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия поздрави и отбора на Аржентина за победата

Медведев с отровна атака, кой го вбеси | StandartNews.com

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия отвърна на британския премиер. Дмитрий Медведев нарече двулични думите на Риши Сунак за необходимостта от извеждане на руските войски от Украйна. Той предложи Великобритания да върне Фолклендските острови на Аржентина, предаде ТАСС.

В своя канал в Телеграм Медведев обърна внимание на думите на Сунак, че докато Русия не изведе своите войски от територията на Украйна, не може да има никакви преговори, макар и навсякъде да се казва, че това ще решат самите украинци.

"Това е лъжа, двуличие и изключителен цинизъм. По-добре нека британците, накрая, бъдат изгонени от Фолклендските острови и да ги върнат на аржентинците. Фолклендските острови - това не е Великобритания, а Аржентина", написа заместник-председателят на руския Съвет за сигурност в Телеграм.

Медведев поздрави и отбора на Аржентина за победата на световното първенство по футбол в Катар. "Продължавайте така и в сферата на външната политика", добави той.

Фолклендските острови, разположени в югозападната част на Атлантическия океан, вече 200 години са предмет на териториален спор между Аржентина и Великобритания. През април 1982 г. между двете страни започна война.

Аржентина претърпя поражение, като за два и половина месеца бойни действия загуби 649 военнослужещи. Загубите на Великобритания бяха 255 души, припомня ТАСС, цитирана от БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай