Медведев с остри думи към Александър Сирски

Изпитва ненавист към него

Медведев с остри думи към Александър Сирски | StandartNews.com

Заместник-председателят на Съвета за сигурност и бивш руски президент Димитрий Медведев, се изказа за родения в Русия нов главнокомандващ украинските въоръжени сили Александър Сирски, като го нарече "предател", съобщи Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че в пост в "Телеграм" Медведев е обвинил Сирски, който не е служил в руската армия след разпадането на бившия Съветски съюз, че е нарушил своята клетва на офицер.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия каза в поста си в "Телеграм", цитиран от ТАСС, че изпитва чувство на ненавист, презрение и отвращение, гледайки биографията на новия главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна.

Медведев заяви, че изпитва омраза към онези, "участвали в разпадането на бившия Съветски съюз (а всъщност и на Руската империя), в резултат на което една огромна държава, балансирала световния ред, изчезна, а милиони хора бяха обречени на страдания и смърт".

Той изразява и чувство на презрение към западните държави, "които маниакално, бурно, с всички възможни средства тласнаха народите на Русия и Украйна (или по-скоро единния руски народ) към нова гражданска война", предаде БТА.

Медведев добави, че изпитва и чувство на "отвращение към човека, който е бил съветски руски офицер, но е станал бандеровски предател, нарушащ клетвата си и служещ на нацистите, унищожавайки своите близки", пише заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация.

"Нека земята да гори под краката му!", обобщава в поста си Медведев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай