Медведев избухна. Кой иска смъртта на Русия

Бившият руски президент с остро изказване

Медведев избухна. Кой иска смъртта на Русия | StandartNews.com

Бившият руски президент Дмитрий Медведев изрази жлъчно днес "ненавистта си" към "дегенератите", които "искат смъртта на Русия". Изказването му илюстрира втвърдяването на тона от страна на някои висши представители в Москва в разгара на настъплението срещу Украйна, предаде Франс прес.

"Често ме питат защо постовете ми в "Телеграм" са толкова резки. Отговорът е, че ги ненавиждам. Това са копелета и изроди. Те искат смърт за нас, за Русия. И докато съм жив, ще правя всичко за това те да изчезнат", написа в същата платформа 56-годишният експрезидент, без да уточни кого има предвид.

Медведев, който е близък съюзник на настоящия държавен глава Владимир Путин, беше президент от 2008 до 2012 г. и премиер от 2012 до 2020 г. Сега той е заместник-председател на влиятелния Съвет за сигурност.

Смятан преди за умерен в изказванията си човек, от началото на руското настъпление в Украйна той се наложи като един от най-яростните критици на западните страни, въвели санкции срещу Москва.

Миналия месец той осъди "безумните" икономически санкции срещу Русия.

Италианският външен министър Луиджи Ди Майо изрази безпокойство от изказването на Медведев в Телеграм за враговете на Русия, предаде ТАСС, цитирана от "Фокус".

"Изявленията на Медведев са много сериозни и опасни. Това са недопустими думи, които силно ни безпокоят и поради факта, че идват от заместник-председателя на Съвета за сигурност на Русия. Това не е знак за диалог, не е стремеж към спиране на огъня, не е опит за възстановяване на мира, а са недвусмислени думи на заплаха към онези които настойчиво се стремят към мир", заяви Ди Майо, цитиран от АНСА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай