Мъж измина 3500 километра с колело. Посети и България

Стана звезда в социалните мрежи

Мъж измина 3500 километра с колело. Посети и България | StandartNews.com

За една година 21-годишният Джонатан от Швейцария измина хиляди километри, прекосявайки Европа до Турция на велосипед. Той запазва специално място в сърцето си за България.

Негов клип с баба Иванка събра близо 45 хил. харесвания в Инстаграм, превръщайки го в истинска звезда в социалните мрежи. Благодарение на него хора от цял свят научиха или преоткриха България.

"В сравнение с Швейцария животът в България е по-непреднамерен. Всеки ден от седмицата хората си дават повече време. Излизат привечер. Това в Швейцария не би могло да се случи. Вечер, когато навън вече е тъмно, в Швейцария никога не бихте могли да видите дете или деца да играят навън. А тук го видях много пъти! Като цяло на Балканите виждах деца да играят до късно. На градския площад можеш да видиш деца да тичат наоколо до късно вечер, което е толкова живо и красиво! В Швейцария, когато уличните лампи светнат, децата се прибират вкъщи. В моята страна не е така живо. Оживено е, но по различен начин", сподели Джонатан Хофман. И продължи:

"Всичко е толкова по-различно. Трудно е да опиша какво го прави различно. Хората пият кафе по обяд навсякъде. Толкова е широкоразпространено! И също щедростта тук е видимо много по-голяма отколкото в Швейцария. Както и откритостта на хората. Швейцарците са много мили, но има много по-голяма бариера, особено да пуснеш непознат в дома си!".

Още за неговите впечатления и историята на неговото пътуване, чуйте в звуковия файл. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай