Майорка се напълни за великденската ваканция

Хиляди германци отлетяха през уикенда за испанския курортен остров

Майорка се напълни за великденската ваканция | StandartNews.com

Хиляди германци отлетяха през уикенда за испанския курортен остров Майорка. Те са решили да се насладят на великденската си ваканция на плажа въпреки нарастването на коронавирусните инфекции в Германия и призивите да не се пътува, предаде ДПА.

Вчера в столицата на острова Палма са пристигнали 60 самолета от Германия, а днес се очакват още 70, съобщиха от летището.

Само Юроуингс (Eurowings) е летял до острова 44 пъти от девет германски летища в събота и неделя, според собствени данни. Това е почти четири пъти повече спрямо предишния уикенд, когато са били изпълнени 12 полета. И все пак броят на полетите е под 40 процента от равнището преди пандемията.

Туи (Tui) е закарал на острова близо 2000 туристи с 15 самолета от пет германски летища.

Германското правителство извади Майорка и другите Балеарски острови от списъка на рисковите зони от коронавирус на 14 март, след като броят на новите инфекции на 100 000 жители спадна под прага от 50 в рамките на седем дни. В момента така нареченият коефициент на заболеваемост е 28,71 според най-новата оценка на испанското министерство на здравеопазването.

С изваждането на Майорка от рисковия списък, почиващите на острова вече не са длъжни да се подлагат на карантина и задължителни тестове при връщане, което доведе до бум на резервациите за великденските празници.

От вторник обаче в Германия влиза в сила наредба, изискваща всеки пристигащ със самолет да показва отрицателен тест за коронавирус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай