Масовият убиец Брайвик заплашва с гладна стачка заради плейстейшън

Масовият убиец Брайвик заплашва с гладна стачка заради плейстейшън | StandartNews.com

Осло. Масовият убиец от Норвегия Андерш Брайвик заплаши да обяви гладна стачка в знак на протест срещу условията, при които излежава присъдата си, окачествявайки ги като "изтезание", предаде АФП. 

 

Поводът за жалбата бил, че затворническата управа не му предоставила конзола за компютърни игри. Копие от искането в 4 страници е било връчено на затворническата администрация и разпратено в няколко медийни редакции. В него убиецът се оплаква, че са нарушени основните му права, като възможност за разходки и комуникация, а много от претенциите му са крайно анекдотични – например вече предоставената му конзола Playstation 2 да бъде заменена с Playstation 3.

 

Брайвик настоява също так да му бъдат удвоени затворническите пари, които сега са 300 крони или 36 евро. Трябвали му повече пари, за да води кореспонденцията си. 

 

На 22 юли 2011 г. Брайвик уби 8 души в бомбен атентат срещу седалището на правителството в Осло, а след това още 69 души, повечето юноши, стреляйки безразборно в младежки летен лагер на остров Ютьоя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай