Малка радост в Гърция. Отвориха моловете

Градовете обаче оставят затворени втори Великден

Малка радост в Гърция. Отвориха моловете | StandartNews.com

 

Моловете и търговските центрове в Атина и в други гръцки градове отвориха врати при известни ограничения заради пандемията от коронавирус, съобщава в. "Катимерини".

Търговците ще работят по метода click in shop - с предаване на стоката вътре в обекта с предварителна уговорка. Магазините ще работят от 7:00 до 20:30 часа, с изключение на Разпети петък - до 19:00 часа и Велика събота - до 18:00 часа и имат право да решат дали да съкратят допълнително работното време. Служителите и работодателите в сферата на търговията трябва да си правят веднъж седмично самостоятелен тест за коронавирус.

Моловете са отворени, но градовете ще са затворени.

Над 10 000 полицаи са мобилизирани за контрол на забраната за движение между регионите преди Великден, съобщава още "Катимерини". Повечето проверки се правят на пунктовете за събиране на тол такси за магистралите, особено на тези за изход от Атина.

Полицията наблюдава и страничните пътища, които заобикалят магистралите, за да напускат градовете. Въпреки строгите ограничения, мнозина се опитват да убедят полицията, че имат основателни причини да напуснат града, отбелязва "Катимерини" и допълва, че заради пандемията това ще бъде вторият Великден, на който гърците няма да могат да напускат градовете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай